Räknar du upp eller ner? #Blogg100 – 90

Nu börjar min egen lilla nedräkning! Tio dagar kvar av Blogg100.

Alla elever runt om i Sveriges avlånga har räknat ner de sista veckorna. Varje dag ett steg närmare och snart är den där. Dagen – sommarskolavslutningsdagen!

För förskoleklassarna som upplever sin första avslutning, är kanske spänningen lite extra stor. Precis som när man ligger i sängen och väntar på att familjen ska komma in och gratulera när man fyller år eller när man väntar på att tomten ska komma med julklapparna på julafton. Kommer det att hända något speciellt, kommer det att kännas något speciellt? Sen rullar avslutningarna på. År efter år. Nånstans känner man spänning inför dagen. Kanske kommer ”julklappen” i år?

Beroende på hur skolan är uppbyggd med stadieindelningar på avslutningarna, blir några ”viktigare”. Den större skolan jag jobbar på är en F-9 skola, men vi har ändå två avslutningar. En för F-6 och en för 7-9. Så även om våra sexor fortsätter på samma skola blir de lite extra uppmärksammade av när de slutar sexan, precis som på de ”anslutande” skolorna.

Hur skönt det än är med lov går ändå tankarna till de elever som inte vill ha lov. De som vill gå i skolan, för att där finns kamraterna,  tryggheten och vuxna.

För dem blir nedräkningen en uppräkning. 

Annonser

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s