Växlande väderintryck #Blogg100 – 78

Ja, vad säger man, 17 maj, Norges nationaldag!

Finns väl inte så mycket mer att tillägga för oss svenskar än att önska dem grattis på födelsedagen och hoppas på att de alla har haft en trevlig dag och bra väder.

Här i Sverige har vi haft väder efter kläder. Det finns inga dåliga väder nämligen. Det finns bara en massa olika sätt att klä sig och idag har det åtminstone här i norra Uppland varit lämpligt med lite tjockare, regntålig jacka. Så om ni träffar någon som har varit i norra Uppland idag och de säger att vädret var tråkigt/ dåligt/regnigt/kallt eller andra liknade förslag, så kan ni hälsa: ”Klä dig efter vädret nästa gång!”

Det är lite spännande med våra olika klimatzoner i Sverige. I Skåne är det sommar snart och i norra Sverige är det fortfarande risk för snöfall. En släkting till min man bor i Moskosel, 45 km norr om Arvidsjaur. När min svärmor plockar årets första blåsippor, gullvivor och andra vårblommor, här hemma brukar hon skicka dem, vattnade och väl paketerade, i ett kuvert. Eftersom posten håller vad den lovar, kan de dagen efter sätta vårblommor på bordet och samtidigt titta ut på snön. Nu i maj har snön äntligen försvunnit, så nu kommer väl värmen snart. 

För er som funderar på kläder efter väder, på de olika platser ni befinner er på eller ska till i Sveriges avlånga land, får ni här textprognosen från SMHI för den närmaste veckan.   

    

Bilderna är tagna med mobilen från textprognosen på SMHIs app.

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s