Vi är på väg mot upploppet #Blogg100 – 66

Idag fokus musik. 

Årskurs fyra och fem började fundera på låtar till avslutningen på sina lektioner. Många förslag skrevs upp på tavlan. Sen sjöng vi igenom låtarna till textade versioner från YouTube. Några fanns inte med text, så då fick vi lyssna och sjunga med om vi kunde och det gick det också. Uppdraget blev att fundera över om låten passar och blir bra att sjunga på en sommaravslutning. Både text, melodi och rytm måste ”tänkas” igenom. Efter genomgången ströks några direkt, även om de sjungits med bra tryck. Resten lämnades för att tänkas igenom, diskuteras och röstas om senare. 

Sen var det dags för ena sjuan. De fortsätter förberedelserna av sitt ensemblespel som ska mynna ut i en musikvideo. Alla grupper var bra på gång så nästa vecka blir det nog uppspel för mig och förberedelser av inspelning. 

  
Sist på dagen var det niorna som hade upplopp på sitt musikhistorieskrivande. De har utgått från valfri genre inom musikhistorien, så det är en salig blandning av klassiskt, pop, country, goth, hip-hop och många fler. Några hade redan lämnat in så de fick öva igenom sång och spel de ska ha på avslutningen.

Frågan dök så klart upp från de som inte var riktigt klara när de måste lämna in och svaret blev självklart att ”precis som med deklarationen har man på sig till 24.00!” Får se om det dyker upp några mail i inkorgen inatt :).

 

Mozart, Wikipedia.com

 

Annonser

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi är på väg mot upploppet #Blogg100 – 66

  1. Ping: Tillräckligt ung för att lära #Blogg100 – 72 | helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s