Min klass! #Blogg100 – 42

Det finns några klasser jag har haft under åren som lärare som jag ser som MINA, även fast de fick andra klassföreståndare eller har slutat skolan för länge sen. 

Pling från Twitter. 

Tweets från före detta elever dyker upp. En av dem har hittat en bild han tog på en musiklektion förra året och som vi gemensamt bestämde att lägga ut på mitt Twitterkonto.

Han började i MIN klass i sjuan. Jag var klassföreståndare för två tredjedelar av klassen under mellanstadiet och följde sedan med klassen till högstadiet som musiklärare och tillsammans med dem har jag många härliga och roliga minnen. När de slutade nian förra våren tänkte jag med sorg fram mot det här året när de inte skulle vara på skolan, som vanligt och en hel del tårfyllda kramar blev det på avslutningskvällen. (Det innebär ju samtidigt att jag blir ett år äldre.) Fortfarande när jag pratar om dem säger jag MIN klass eller MINA elever. 

Jag tillägnade klassen ett inlägg i förra årets Blogg100 ”Nio år för att komma nära en vitsippa”. 

Det händer att några kommer in på skolan för att säga hej och prata bort en stund eller hejar och pratar när vi träffas i affären eller på stan. 

Trots allt går livet vidare och vi har två nya härliga nior som sprider en bra atmosfär på skolan. Nu är deras tid snart över hos oss och återigen kommer sorgen och saknaden krypande, även om den inte kommer att bli lika stark som när MIN klass slutade.

Tänker på er!

Helena

Det leende hjärtat av Jopparn

 

Annonser

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s