På’t igen #Blogg100 – 38

På’t igen
Jag känner mig lite neddumpen, så här efter en veckas semester med härlig skidåkning. Men full fart från start har de varit.
Jag måste skriva om första lektionen för dagen med femmorna. Vi håller på med ett bluesprojekt, med målet att spela in en musikvideo. Efter genomgång i bluesens historia har vi sjungit igenom ”See you later alligator” så de får lära sig melodin.
IMG_1259
Krokodil av Frankes
Därefter har de fördelade på fem grupper skrivit varsin vers, som de illustrerat. Veckorna före påsklovet övade de in ackordslingan D,G,D,A på pianoeller gitarr och idag var det dags för spel tillsammans i helklass. Det blev så bra! Vi hade inte sjungit igenom deras egna verser tillsammans innan, men jag hade förberett texterna på en Power Point, med ackorden utsatta på den första versen. De fixade rytm och samspel direkt, fastän jag bytte bild så ackorden försvann. Några sjöng till och med texten direkt. Visst ska vi finslipa, så vi får en riktigt bra slutinspelning, men det lovar gott.
Nästa vecka laddar vi för slutinspelningen och sen är det dags att fota illustrationerna och foga samman till ett slutresultat, som vi ska njuta av tillsammans och dela med oss av till föräldrarna.
Annonser

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s