Bedömningsstöd #Blogg100

Nr 87

Så här i slutet av läsåret vill jag inspirerad av andras bloggar och Tweetar, slå ett slag för några sidor, bloggar och filmer som kan vara till hjälp, stöd och uppmuntran i betygsättningen. Även om det är lite i senast laget, så kanske vi kan nå någon elev till med ett öppet sinne. Inlägget kommer också att publiceras på Ro4:s resurssida under Bedömning.

Först och främst har vi Skolverkets sida bedömning och bedömningsportalen. På YouTube har Skolverkets publicerat 19 filmer under rubriken Prov, bedömning och betygssättning. Kom också ihåg Undantagsbestämmelsen som ska tillämpas i särskilda fall.

Jag vill också passa på att slå ett slag för ett inlägg på bloggen Specialpedagogen, Betyg, pysparagrafen, sammanvägningen av prestationer. Helena Wallberg, som skriver på bloggen är gymnasielärare och specialpedagog på Täby Enskilda Gymnasium.

Vill man fördjupa sig mer kan man söka upp Lifelong Learningweb som är ett samarbete mellan Karlstads universitet, Lillehammer Universitety Collage (Högskolan i Lillehammer) och Skolverket. Här kan man bland annat läsa den öppna webkursen -Betyg och bedömning. Det är bara att skapa ett användarkonto. Till kursen hör några filmer om bedömning, som kan vara intressanta att kika på.

Till sist några kloka ord från Twitter:
”Ger vi eleverna möjlighet att visa sina förmågor eller kontrollerar vi bara om de lärt sig det vi lärt ut?” @JonasGardstam
”Att vara blyg i skolan ska inte vara ett hinder för höga betyg – men hur gör man som lärare och kan elever ändra sig?” – artikel i Skolvärlden @skolvarlden_se
”Använd nå istället för få när du pratar om betyg” (tillagt 140527)

Vad är viktigt på riktigt!

Annonser

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s