Facebook – Ska jag eller ska jag inte? #Blogg100

Nr 51

I flera år har jag hållit emot och inte skaffat Facebook.

Jag har tänkt – börjar jag så fastnar jag och blir en av dem som checkar in och taggar var jag än är och gör. Privatlivet blir uppvisat och sönderpratat av andra som läser.

Ja, jag vet att inte alla lägger ut hela sitt liv utan använder det lagom mycket, lägger ut lagom mycket om sig själv och socialiserar om saker som är viktiga för dem.

När dottern skaffade Facebook, så klev i alla fall pappan in och skaffade ett konto, så att vi kunde ha koll på vad hon skrev och publicerade.

Eftersom jag har flyttat från min uppväxt ort till en annan del av landet har jag tappat kontakten med vänner från uppväxten och här har Facebook fått en positiv tanke. Kanske kommer jag i kontakt med dem?

Jag gick en utbildning och uppmanades att göra en blogg där jag reflekterade över det jag läste och utvecklade. Där var jag mer aktiv – jag gillar att skriva – och började följa andra bloggar från utbildningen, men även intressanta jag hittade på nätet. Jag började utveckla en blogg – resurssida – för rektorsområdet som jag tillslut publicerade och en musikblogg – för mina lektioner.

På utbildningen blev jag också uppmanad att skaffa ett Twitter konto, för att kunna ställa frågor, följa flöden och intressanta personer. Ett stort steg för mig, men nästan hela det första året hade jag bara kontot, men var inte aktiv

Nu när jag har tagit klivet in och blivit aktiv på Twitter, läst inlägg och bloggar, så dyker det upp hänvisningar till diskussioner som förs i grupper som intresserar mig. Jag är nu intresserad av att kunna ta del dessa och ibland kunna utveckla tankar med mer än 140 tecken. Så…

…jag har veknat och idag har jag tagit steget.

Facebook_logo_(square) By Facebook (facebook.com) [Public domain], via Wikimedia CommonsBy Facebook, via Wikimedia Commons

Facebook – here I come!

En försiktig start av konto utan att ”hitta” vänner,
så att jag lugnt kan utforska sidan innan jag går vidare.

Vi hörs snart hoppas jag

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s