Kvartetten – att nå varandra genom musik #Blogg100

Nr 32
”Kvartetten”

För några veckor sedan såg jag filmen Kvartetten. Handlingen utspelar sig på Beecham Hous, dit pensionerade musiker drar sig tillbaka efter ett liv i rampljuset. De fyra huvudpersonerna Cissy, Wilf, Reggie och operadivan – Jean (varav de sistnämnda har varit gifta med varandra) sjöng ”Kvartetten” ur Rigoletto innan de splittrades och nu är frågan om de kommer att återförenas och sjunga den igen på årliga välgörenhetskonserten för att fira Verdis födelsedag och samla in pengar till hemmets fortsatta existens.

Vad har då denna film om pensionerade musiker och operadivor med musikundervisning i skolan att göra, förutom att det flödar av sång, musik och ett helt galleri av kända musiker, operasångare, operasångerskor, skådespelare och skådespelerskor – dessa presenteras i eftertexterna med en kommentar?

Reggie, som ägnar en del av tiden till att hålla föreläsningar, får besök av en skolklass för att berätta om opera. För att fånga ungdomarna intresse läser han in sig på rap och hipp hop. Titta på klippet och förundras (i och för sig i filmens värld) hur generationer kan nå varandra genom musik.

Annonser

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i Blogg100, Musik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s