Ikt Ro4 och 1=5!

Nu har vi IKT-pedagoger i Ro1 och Ro4 träffats för att revidera våra strategiplaner och titta på en gemensam fortbildningssatsning till i vår.

Vi konstaterade att nu börjar intresset för specialicerade inriktningar för olika ämnen dyka upp. Diskussionen gick över i vinsten vi skulle göra genom att ”utnyttja” de olika ämneskompetenserna från pedagoger från alla rektorsområden. Om vi tex gör en IKT satsning mot bildlärarna, så skulle något annat rektorsområde kunna göra för musik och ett tredje för engelska osv. Varför uppfinna hjulet på varje rektorsområde.

Diskussionen kom också in på våra resurssidor där vi presenterar olika bra länkar. Här har faktiskt Tierp redan startat skolarenan, men det är ingen som ”äger” den, därför händer det inget nytt där.

Även skolornas hemsidor behöver i många fall en uppfräshning. Vi har hört att det pågår en diskussion om en ny typ av plattform. Det känns viktigt att verksamheterna är delaktiga i de här diskussionerna och att skolan på något sätt äger ämnet. Är det dags för en IKT-pedagog som arbetar för alla kommunens skolor med uppdateringar och administrering m.m.?

Vår långa dag med IKT diskussioner avslutades med ett pedagogiskt café för personalen i Ro4. Vi diskuterade upphovsrätt, nätetik och jobbade praktiskt med iMovie. Vilken aktivitet! Tack till Eva och Emanuel som var med och delgav saker de har gjort, sett och upptäckt!

Annonser

Om helbj

Musiklärare och IKT-pedagog i Ro4, Tierps kommun
Det här inlägget postades i IKT Ro4. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ikt Ro4 och 1=5!

  1. jonstallberg skriver:

    Reblogged this on jonstallberg and commented:
    Jag kom även fram till att vi ska tänka om när det gäller den digitala ytan för eleverna, mer om detta senare dock när jag klurat en stund till.

  2. evakleveholt skriver:

    Viktigt som du säger att vi arbetar smart så att vi gör tidsvinster och att rätt person kan utbilda om rätt sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s